duminică, 22 iunie 2008

Vremea trecutelor magnolii / Time of wilted magnolias





Un strop de aducere-aminte...

6 comentarii:

  1. Imi place cum au iesit culorile. Simplu si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi, Andrei, e aşa cum spui; de altfel, asta a fost şi ideea în condiţiile în care am vrut să scap de aglomerarea florală...

    RăspundețiȘtergere
  3. Parere personala, ar fi iesit si mai frumoase daca ai fi scazut din intensitatea luminozitatii coloristice de fond si ai fi pus sharf pe varfurile petalelor. M-ajuti cu tehnica, te ajut cu ochiul;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ ermina: se poate încerca ce sugerezi tu; într-adevăr, putea ieşi mai bine acest cadru... din păcate, anul acesta, sesiunea foto la magnoliile din Oradea a fost ca dezamăgitoare pentru mine... nu ştiu de ce (oi fi plecat eu la fotografiat cu un orizont de aşteptare prea ridicat); acuma dau şi eu vina pe condiţiile găsite (florile de magnolie nu erau aşa cum voiam, înghesuite...)şi cadrul acesta mi s-a părut cât de cât mai degajat şi aerisit.
    Cât despre "M-ajuti cu tehnica, te ajut cu ochiul;)"... nu ştiu dacă am înţeles eu bine, dar vrei să ştii cum se face o desaturare a cerului şi sharpen pe vârfurile petalelor? Nu ştiu dacă eu sunt cel mai în măsură să dau lecţii de PS, încă mai buchisesc şi eu, dar în mare, se selectează cu ajutorul lasoului magnetic crengile şi florile, se inversează selecţia şi se lucrează la saturarea şi eventual contrastul cerului; apoi sharpen pe zonele dorite ale petalelor... iaca nu m-am putut abţine şi am dat şi o mică "monstră" a măiestriei mele în PS :)) Cei care ştiu mai mult şi mai bine PS, sunt rugaţi să mă corecteze şi eventual să ne împărtăşească şi alte metode de editare.

    @ valeriu: mulţumesc de apreciere şi îţi doresc şi ţie lumină bună!

    RăspundețiȘtergere