luni, 2 iunie 2008

Nostalgic... Old time bike






Katie Melua- nine million bicycles
Asculta mai multe audio Muzica »


Believe it or not, bicicleta din fotografii am întâlnit-o la concursul "Trial Jam 6" organizat la Oradea, în 24 mai 2008. În prima clipă, am crezut că vreunul (de generaţia bicicletei) din mulţii gură-cască veniţi la eveniment e fericitul posesor al bike-ului adus parcă dintr-un muzeu. Dar după scurt timp, văzând că "venerabila doamnă" stă cuminte în faţa cortului organizatorilor şi nu e luată la braţ de nici unul din cei prezenţi, mi-am dat seama că are oareşce legătură cu trialul care era în plină desfăşurare. (Mai multe despre trial jam 6, într-un articol separat, care e pregătit, special dedicat evenimentului).
Am extras fotografiile acestea din seria trial ce urmează să o public, deoarece , în esenţă, se desparte de trialul în sine, deşi a făcut parte din el; e ca o venerabilă pensionară înţeleaptă şi trecută prin viaţă, care stă pe margine şi priveşte filozofic la adunătura adolescentină, plină de energie (deşi foarte obosită după drumul de ajungere la Oradea) şi la suratele ei cu două roţi (dar fără şa, apărători de noroi şi alte accesorii irelevante pentru trial) muuult mai noi, mai tehnologizate şi mai... scumpe (despre preţurile bicicletelor de la trial... mai pe larg în articolul promis; doar atât... o biţă ce valorează cam cât un VW Golf 3 :D).
Venerabila era acolo cu un scop... deşi foarte uşor o puteai trece (până la un moment dat) cu vederea, privirea fiindu-ţi furată de celelalte adolescente (biţe, nu vă gândiţi la...) cu două roţi; către sfârşitul trialului, când cu premierea, pensionara noastră brusc îşi aduce aminte de tinereţile ei zurdalnice şi... ce să vezi... Să vezi şi să nu crezi... O veterană capabilă de multe giumbuşlucuri adolescentine, de care poate nici ea (dar nici noi) nu am fi crezut-o în stare :)
Măcar de-ar ajunge şi astea tinericile la vârsta ei...

2 comentarii: