vineri, 29 mai 2009

Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, în vizită la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" din Oradea


Alteţa Sa Regală s-a aflat astăzi în vizită, preţ de mai bine de o oră, la Biblioteca Judeţeană din Oradea, întâmpinat fiind de directorul bibliotecii, bibliotecarii şi cititorii care se aflau în instituţie. Alteţa Sa a vizitat cu interes şi curiozitate secţiile bibliotecii, de la Secţia pentru Copii şi Tineret, Ludoteca şi până la Mediatecă, Centrul de Informaţii Comunitare sau Amfiteatrul, unde a şi ţinut - către sfârşitul vizitei - o alocuţiune.
Aici, puteţi afla mai multe despre vizita Alteţei Sale în judeţul Bihor.



























A fost o vizită fără nici un fel de tam-tam, fără oficialităţi (deh... e campanie electorală, iar vizita Alteţei Sale putea fi interpretată... nu ştiu şi nici nu mă interesează...); cert e că la bibliotecă a ajuns venind pe jos, în plimbare, din centru, vrând să admire la pas Oradea...
Dincolo de aspectul protocolar obişnuit şi normal în cazul unei astfel de vizite, nimic nu a fost ieşit din comun... ba din contră, trecând peste atitudinea sobră dar în acelaşi timp deschisă care o caracterizează pe Alteţa Sa, discuţiile şi atmosfera au fost cât se poate de naturale. La un moment dat, în spaţiul ludotecii (se poate vedea şi într-una din fotografii), în timp ce vizita locaţia, acolo era un băieţel de vreo 3 ani cu bunica lui; după saluturile reciproce, bunica îi şopteşte băiatului să o salute şi el pe Alteţa Sa; copilul, cu o naturaleţe demnă de vârsta lui, salută tare şi răspicat cu un Ceau! bihorenesc de toată frumuseţea, normal, stârnind râsetele asistenţei.
Nici alocuţiunea susţinută nu a avut un caracter politic sau scorţos-oficial... Alteţa Sa a vorbit despre rolul pe care îl au biblioteca şi slujitorii săi în a promova adevăratul profesionalism şi valoare a oamenilor, într-o societate în care chiar şi acum acest lucru nu se prea întâmplă, exprimându-şi în acelaşi timp bucuria sinceră de a fi ajuns să viziteze acest lăcaş de cultură.

6 comentarii:

  1. ORIGINAL!

    DL RADU poate sa faca, impreuna cu noi toti, "ROMANIA ALTFEL".

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-ar fi placut sa-l intalnesc! Un on extraordinat! Il admit mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost o vizită şi o întâlnire chiar relaxată.

    RăspundețiȘtergere
  4. HAI BIHORUL!

    Avem nevoie de un presedinte precum D-l Duda!

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere