duminică, 14 septembrie 2008

A mai căzut o stea... Ştefan Iordache

Fragmente din ultimul interviu cu actorul Stefan Iordache:

Rep: E ultimul interviu?

Stefan Iordache: Da. Si nu numai atit, este ultima mea aparitie in public, in afara scenei, acolo unde bate inima mea.

REP: De ce?

S.I. Nu mai vreau sa trancanesc. La ce foloseste? Sint mihnit. Nici vehement si nici suparat. Mihnit. Vorbim cu totii in vint, pentru ca nimic nu se schimba. Aleg sa nu ma mai implic in societate. O fac pentru prima si ultima oara. Ceea ce traim este o telenovela. Dar nici sensul peiorativ al ideii de telenovela nu mai este suficient pentru ce traim. E o manea. De prost gust. Decit sa vorbesc fara rost, nu-i mai bine sa ma uit la salcia asta?

Rep.: Dar sinteti un reper pentru Romania!

S.I. Crezi? Lumea ma stie mai degraba pentru ca am cintat cu Sanda Ladosi si mai putin pentru Hamlet, Richard sau ce am mai facut eu. Nu ma indigneaza asta, ba chiar privesc situatia cu umor. Nu-mi doresc popularitate. Au altii destula.

REP.:Cind stati aici, pe veranda, si va ginditi la trecut, nu regretati ca nu aveti urmasi?

S.I.:M-ai lovit in punctul slab. Regret foarte mult. Dar m-a luat viltoarea vietii. Ma gindeam mereu sa treaca si anul in care eram, sa-mi fac meseria bine. Si a trecut vremea. E cea mai mare timpenie din viata mea.

REP.: Ati avut insa prieteni.
S.I.: Nu cred ca exista prieteni, ci doar momente de prietenie.

REP:Care e sensul vietii?
S.I.: Vrei sa-ti spun cuvinte mari. Cred ca sensul vietii il stie doar Dumnezeu. Noi nu putem decit sa incercam sa influentam nitel ce ne-a dat el. Asta e important, sa slujim viata.

REP: Sinteti multumit de viata?
S.I.: Sint unul dintre oamenii care dau extemporal seara de seara, la spectacol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu