marți, 20 aprilie 2010

Nesselande - partea III - Waterwijk





Cartierul (de) pe apa...




Acest cartier sau mai bine spus zona de dezvoltare este parte integranta din districtul rezidential Nesselande. In Waterwijk locuiesc olandezii mai bogati din Nesselande (iar cei foarte bogati locuiesc in zone destul de retrase, departe de galagie); oricum, la ce preturi au terenurile de locuinta si casele in Waterwijk... (nu ca in zonele mai putin selecte din Nesselande ar fi cu mult mai prejos); pe de alta parte, se construieste destul de mult in zona asta, deci, pe undeva cerere exista.






Waterwijk - zona in alb-negru





Captura aceasta din Google Earth a fost facuta cu ceva ani in urma si nu reflecta chiar corect situatia de pe teren. Acum, chiar si lacul nu mai este divizat in doua parti de fasia aceea de uscat; o sa va povestesc cu alta ocazie ce e cu lacul acesta artificial creat, "Zevenhuizen" ("Sapte Case"), cu scopul de a furniza nisipul necesar constructiilor si amenajarilor din zona.


Data fiind zona destul de selecta, proprietarilor li s-a dat mana libera in ceea ce priveste proiectarea si constructia locuintelor. Asta nu inseamna ca s-au apucat ca nebunii sa isi faca palate asa cum le stim de pe la noi, ci au incercat (si chiar au reusit) sa integreze constructiile in ansamblul rezidential zonal si chiar sa dea o pata de culoare cartierului. Si in acest fel s-au pus foarte bine in valoare conceptele de expresivitate individuala versus identitate colectiva.


... de la case cu aspect ce duce catre traditional, cu acoperis din stuf...



... orice idee si-a gasit expresia arhitecturala... chiar si acest UFO minimalist...








... si putina culoare si atmosfera suedeza...



... va mai spuneam eu ca pe locuitorii acestor case nu ii deranjeaza deloc deschiderea totala catre exterior si transparenta...



pe alocuri, au mai ramas si loturi de teren neconstruite... deh, criza...

au fost doar infipti in pamant pilonii de sustinere ai viitoarei constructii...

loturile de teren pentru constructii rezidentiale nu sunt mari, ba dimpotriva... media este undeva pe la 160 mp... si ne mai plangem noi ca nu ne ajung 500 mp. pentru viloaca din dotare... pe aici, intr-un ha. de teren incap de la 7 la 15 case...






... o nava triunghiulara "esuata" pe insula transformata in teren de casa...


3 comentarii:

  1. da colegu, pai la 160mp ei sunt preocupati de organizarea spatiului cat mai estetic si practic, noi suntem preocupati de cum trebuie sa ne cumparam mai mult ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiati ca... in Bucuresti exista o cladire asemanatoare UFO-ului surprins in mod inexplicabil in aceste fotografii. Semn ca avem si noi extraterestrii nostri ;))din cate stiu eu este sediul unei companii de publicitate - Saatchi & Saatchi‎, dupa nume par a fi vreo civilizatie extraterestra ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai primit un premiu pe blogul nostru! Felicitari :)

    RăspundețiȘtergere