miercuri, 30 septembrie 2009

De la adidaşii de Nimăieşti la Fivefingers şi de la Fivefingers la Mojito shoes...


Cu vreun an în urmă, scriam aici despre încălţăminte ca metodă postmodernă de (auto)tortură şi despre interesantul concept pus în practică, Fivefingers... şi uite, Pământul nu stă în loc, se învârte şi scoate la iveală noi, interesante şi poate pentru unii chiar şocante concepte, chiar şi în domeniul acesta al încălţămintei... în consecinţă, anul 2009 mai aduce ceva nou în designul pantofilor (destinaţi femeilor), este vorba de Mojito Shoes, creaţi de arhitectul britanic Julian Hakes.



Fără o talpă, în clasicul sens al cuvântului, acest tip de încălţăminte a fost concepută ca o singură piesă ce se înfăşoară în jurul piciorului celei care o poartă, creând astfel suport pentru călcâi.



Produsul este realizat din fibră de carbon, laminată cu cauciuc pe partea care atinge solul şi cu piele pe partea care vine în contact cu piciorul.



Aici găsiţi un text în care arhitectul şi designerul povesteşte câte ceva despre acest nou concept de încălţăminte.
Mă duc să fac câţiva paşi... :)

5 comentarii:

  1. no way :))
    de felul meu sunt o persoană care devin foarte "scrofulos" în ceea ce priveşte încălţămintea... ea este făcută pentru a-ţi uşura mersul, nu pentru a te chinui... mă gândeam numai la multele victime ale modei şi trendului... săracele...

    RăspundețiȘtergere
  2. as fi preferat sa vad cum arata piciorul in respectivele sandale....mie sincer imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  3. corect. e clar spam. multumesc de sesizare si de spirit :)

    RăspundețiȘtergere