joi, 5 noiembrie 2009

Izgonirea din Rai


Centrul Cultural Francez din Iaşi găzduieşte în perioada 2-30 noiembrie expoziţia de fotografie Memorie şi Spiritualitate a lui Lucian Muntean. Sunteţi invitaţi să vizitaţi această expoziţie, intrarea fiind liberă, iar programul de vizitare fiind de luni până vineri 9-12; 13-20, iar sâmbăta 9-13.
Materialul fotografic expus face parte din fotoreportajul Izgonirea din Rai, iar suportul pe care sunt prezentate fotografiile este hârtia manufacturată de Răzvan Supuran, la Atelierul de Carte.
Fotoreporterul Lucian Muntean va fi prezent la Iaşi pentru o dublă întâlnire cu publicul şi fotografii:
  • Vernisajul expoziţiei Memorie şi Spiritualitate, vineri 6 noiembrie, ora 18.00
  • Atelierul de fotografie intitulat Fotografia documentară, care va avea loc sâmbătă 7 noiembrie, de la ora 10.00, în sala "B. Fondane".
Tema acestei expoziţii şi a proiectului fotografic este Decretul 410 din 1959, prin care au fost excluşi din mănăstiri toţi vieţuitorii mai tineri de 50 de ani, o parte din aceştia reîntorcându-se în mănăstiri după 1990.
Interviurile radiofonice, imagini şi prezentarea proiectului din perspectivă documentară vor fi disponibile pe saitul proiectului - decretul410.ro - care va fi deschis o dată cu vernisajul expoziţiei.
(ca de obicei, vă invit să treceţi şi pe aici)

2 comentarii: