sâmbătă, 28 martie 2009

Earth Hour 2009 - Oradea

Iaca, fuse şi se duse mult trâmbiţata Oră a Pământului...
Şi dacă prin alte locuri naţionale şi internaţionale, acest manifest a fost desfăşurat aşa cum era şi normal, trăgându-se cu praştia-n becuri şi uitând pentru o oră de electricitate şi lumină, aici la Oradea s-a întâmplat o chestie foarte... nici nu ştiu cum să îi zic... de fapt, mă aşteptam să nu fie cum ar fi trebuit să fie... Aşa că am stins toate luminile, am luat aparatul şi trepiedul în spinare şi am purces la o mică tură fotografică prin oraş şi deasupra lui pentru a vedea cum se celebrează Ora Pământului...

O panoramă de pe dealul "Ciuperca"...şi alte imagini de acolo...


Chiar înainte de ora 20.30, faţada Teatrului de Stat din Oradea arăta aşa:

După aceea, luminile de pe faţadă s-au stins...O mică plimbare şi pe Str. Republicii nu m-a convins deloc că becurile s-ar fi stins... Primăria nu poate renunţa la imaginea sa, aşa că a rămas (i)luminată...


Nici pe pietonală nu a fost mai beznă...

... cică a fost şi meci de fotbal în timpul acesta...Şi ca o demonstraţie a faptului că la noi orice minune ţine muult mai puţin decât ar trebui... din ciclul las' că mere ş-aşa... se vede treaba că în cazul Teatrului, doar faţada a sărbătorit Ora Pământului... pe laterale şi în spate, luminile ardeau bine-mersi... şi era doar ora 21.00...... o treabă bine făcută... până la capăt... NOOOOOT!

...doar prin ganguri şi pe sub porţi ce era mai întuneric...(Sfârşit de compunere... aşa ca la şcoală...)
Aşa am sărbătorit eu Ora Pământului...

10 comentarii:

 1. frumos fotoreportaj,dane..eu imi fac mea culpa: am uitat :(

  RăspundețiȘtergere
 2. buna,superbe fotografii...eu sunt din Oradea si mi-a facut placere sa revad orasul...tu esti din Oradea?

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, Lavinia, Grosswardeiner aus Schassburg :D

  RăspundețiȘtergere
 4. ema!! ai 4 ! vii la toamna :P

  heheh, buna treaba ai facut Dane!

  RăspundețiȘtergere
 5. 4 din oficiu?!!!cool!!se plateste in toamna?

  RăspundețiȘtergere
 6. Bine venit fotoreportaj! Primele fotografii din serie sunt si niste peisaje nocturne reusite. Momentul ales (trecerea de la zi la noapte) e cel mai bun.

  Numai bine si spor in continuare :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Mulţumesc, Sebastian, spor şi ţie!

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte bun fotoreportajul! Acuma sincer ... te asteptai sa se intample ceva de earth hour pe la noi? Eu nu cred ca oamenilor le pasa ... adica la o mare parte ... ca sa nu generalizez.

  RăspundețiȘtergere
 9. Sincer să fiu, nu mă aşteptam la cine ştie ce, dar nici la jumătăţi din astea (româneşti) de măsură... adică "Ora Pământului e de fapt o jumătate de oră şi numai la faţadă..."
  Dar vorba cuiva căruia îi explicam ce înseamnă Ora Pământului.. spunea "iară lumină stinsă? Nu am stat jumătate de secol în bezna comunistă, acum tot noi să stingem becurile? Să le stingă îmbuibaţii de vestici şi americani energofagi!"

  RăspundețiȘtergere