sâmbătă, 26 februarie 2011

miercuri, 23 februarie 2011

"It's all about the shadows of sound..."




Fotograful orb... cât de paradoxal (dar în acelaşi timp intrigant, extraordinar, revelator) pot părea aceste două cuvinte puse alături...
Şi totuşi nu e o figură de stil... Pete Eckert este orb de-a binelea, dar cu toate acestea fotografiază şi este un artist vizual. El face ca "scrisul cu lumina" să capete nişte valenţe cu totul şi cu totul nemaiîntâlnite, mai ales dacă ne gândim că mulţi dintre cei care au încă intactă lumina ochilor şi au la gât un aparat foto nu se pot numi nici pe departe fotografi (ca să nu vorbesc de "artişti"); şi atunci răsare întrebarea (retorică) "oare nu este mai importantă lumina minţii, a spiritului sau a cunoaşterii decât orice altceva (tehnică, aparatură, statut social, etc.) atunci când vine vorba de creaţie (cea fotografică, în speţă)?"

O invitaţie în camera obscură a universului lui Pete Eckert...

.


Culturomia, o nouă ştiinţă?



(sursa)

Pentru culturomişti, un articol foarte interesant...


(sursa)

Deşi se zice că oamenii de litere stau mai mult cu nasu-n cărţi, uite că şi de data asta, Papuashu ing(in)eraşu mi-a semnalat materialul.

luni, 21 februarie 2011

Ia Nikonu', neamule!



Super sozial reduziert!

Nikon a lansat o ofertă specială limitată, constând în 3 obiective Nikkor f/1,4 (AF-S 24 mm, 35 mm şi 85 mm). S-au produs doar 100 seturi care se pot găsi doar în câteva ţări europene (pentru moment, în Belgia şi Suedia).
Păi, ori facem ofertă, ori nu mai facem :) Preţul unui asemenea pachet (în Belgia) este de 4.899 euro, mai puţin decât dacă s-ar cumpăra aceste obiective separat.








PS Skin Care Cream






Nopţi nedormite, stres, poluare, îmbătrânire, celulită?
Cel mai eficient remediu:


Vă doresc tuturor o săptămână suportabilă!

Der Sieg





A ieşit victorios din iarnă...


duminică, 20 februarie 2011

Jos, la Hidişelul de Sus






De pe dealul Mierlăului, se vede, jos în vale, Hidişelul de Sus...


vineri, 18 februarie 2011

Burn after reading






How many words...


joi, 17 februarie 2011

Sety-lisme de sezon :)





Poate v-a fost dor de Sety ;)
Ca de obicei, şi-a făcut un pic de timp şi pentru sesiunea foto, chiar dacă vânătoarea era în toi :D

















"The King" and the fairy tales...





Şi regii mai citesc basme uneori...


"Frauda cum laude"






... sau o recenzie disimulată...

Că tot e la modă... impozite, bani, fraudă, legalitate... Am frunzărit fugitiv o carte extrem de interesantă pentru această temă. Autorii - Horaţiu Sasu, Dragoş Pătroi şi Florin Cuciureanu - au scris nici mai mult nici mai puţin decât despre Practici de sustragere de la înregistrarea şi plata impozitelor: la limita fraudei şi dincolo de ea. Cartea apărută în 2009 la Editura C.H. Beck, tratează acest subiect din perspectiva practicilor economice, fiscale şi juridice actuale şi chiar dacă modalitatea de expunere şi limbajul folosit nu sunt destinate chiar marelui public cititor (ci mai degrabă specialiştilor finanţişti şi jurişti), reuşeşte să aducă într-o lumină extrem de interesantă problematica aceasta a dărilor noastre cele de toate zilele...



Aşadar, nu vă invit la evaziune şi fraudă, ci doar la... lectură şi documentare...
Cartea o găsiţi şi la Biblioteca Judeţeană. Din păcate, nu este decât un singur exemplar, dar se va da la fiecare pe rând, să ajungă la toţi :D

marți, 15 februarie 2011

Romanian way of strong bonding with nature...






Vorba aia... Ca să nu uităm unde trăim...


luni, 14 februarie 2011

Der einsame Baum





... copacul singuratic...



Copacii se întind spre cer. La pământ vrea s-ajungă doar salcia.

duminică, 13 februarie 2011

La pas, prin pădure...






la vânătoare de... flori şi frunze... de gheaţă





... obişnuita fugă duminicală în codri, în căutarea bateriilor încărcate...

vineri, 11 februarie 2011

Veste Coburg


De cum ajunge la Coburg, călătorului i se înfăţişează semeţ, de pe dealul din apropiere, cetatea cunoscută sub numele de Veste Coburg. Fiind una din cele mai mari cetăţi germane şi mai bine conservate, Veste a fost construită începând cu anul 1225, pe locul unei capele din secolul al XI-lea. Această construcţie măreaţă domină oraşul Coburg, aflat la poalele dealului.
În timpul Dietei de la Augsburg (1530), la care lua parte şi Ducele de Saxonia, cetatea l-a găzduit timp de 6 luni pe Martin Luther. Acestuia i s-a interzis de către Ducele de Saxonia participarea la Dietă, de frică să nu fie întemniţat şi ars pe rug, ca eretic. Cu toate acestea, Luther, în tot acest timp şi-a continuat acolo munca de traducere a Bibliei în limba germană.
În zilele noastre, Veste Coburg găzduieşte 3 muzee. Unul este Palatul Ducal (Fürstenbau) cu multele sale camere (cea mai notabilă fiind Camera de Vânătoare (Jagdzimmer) ce datează din 1632 şi este bogat împodobită cu stucaturi şi cu un arsenal considerabil), aparţinând Ducelui de Coburg, printre care se află şi camera în care a locuit temporar Martin Luther. Al doilea muzeu găzduit este Armureria (Rüstkammer) care conţine cea mai importantă colecţie de arme şi armuri medievale din toată Germania, numărând peste 10500 de obiecte. Al treilea edificiu muzeal este reprezentat de Colecţiile de Artă (Kunstsammlungen), având expuse peste 300 000 de gravuri de clasă mondială (Kupferstich-Kabinett), 20 000 de piese numismatice (Münzkabinett), un fond bibliografic de 7 000 documente (Briefe & Urkunden) şi o colecţie de sticlărie care numără 3 500 de piese (Gläser-Sammlung).

Eu am ajuns la Veste Coburg într-o după-amiază friguroasă, umedă şi înceţoşată de ianuarie, nu tocmai optimă pentru fotografiat, dar dacă tot eram acolo, ar fi fost păcat să nu declanşez deloc...

Începutul asediului... Veste Coburg






Bastionul "Bunter Löwe"



fostul pod basculant şi poarta barocă



curtea interioară, cu clădirea Colecţiilor de Artă



panoramă a curţii interioare
(click pentru vizualizare)
Palatul Ducal şi Capela "Luther"



o privire, dintr-un turn de observare, peste meterezele cetăţii



detaliu din peretele Capelei "Luther"



"Patrona Bavariae"



accesul pe sub poarta principală



Data viitoare sper să am parte de o vreme mai prietenoasă fotografiatului... Cu toate acestea, a fost foarte fain, deoarece, în afară de câţiva localnici care făceau jogging, plimbau căţei sau se dădeau cu biţele pe acolo, nu am fost călcat în picioare de hoardele de turişti şi am putut fotografia în linişte... Ăsta e avantajul vizitelor la obiectivele turistice, în extra-sezon.

duminică, 6 februarie 2011

Neuronal meltdown