Kevin Kern - Bittersweet
Şi dacă mâine tot e vineri şi începe să se simtă în aerul hibernal un iz de week-end, atunci să începem de joia cu bunătăţile, nu de alta, da' pe mâine numai bine se vor amesteca aromele dulci-amărui...
Aşadar, home made Tiramisu...
Pohtă bună!
Aşadar, home made Tiramisu...
- 5 oo (ştiţi voi... a se citi "ouă")
- 250 gr. zahăr
- 1 cutie (250 gr.) mascarpone
- zahăr vanilat
- cafea (e pentru prăjitură, aşa că nu vă daţi la ea :D)
- cafea solubilă
- pişcoturi (fără vin şi miere :D)
- 2 plicuri de frişcă praf
- 1 tavă sau alt recipient cât de cât adânc
- se separă gălbenuşurile de albuşuri; peste gălbenuşuri se adaugă zahărul (inclusiv cel vanilat) şi se amestecă până ce compoziţia devine cremoasă; se adaugă cantitatea de mascarpone şi se omogenizează.
- peste albuşuri se pune praful de frişcă şi se bate spumă (până ce atinge acel nivel de fermitate care să-i permită să stea lipită compoziţia de... tavan :D).
- peste această spumă se adaugă amestecul de gălbenuşuri şi mascarpone, amestecându-se.
- pişcoturile se înmoaie în cafea, dar nu excesiv.
- în vasul pregătit se pune un strat de pişcoturi îmbăiate în cafea, apoi peste acestea un strat de cremă; se alternează încă un strat de pişcoturi şi altul de cremă.
- la sfârşit, se presară pe deasupra praful de cafea solubilă (sau dacă nu vă place gustul acesta amărui, puteţi încerca cu cacao).
- se dă la frigider (asta în cazul în care vă puteţi abţine); este de preferat a se consuma a doua zi (de cele mai multe ori, dulcegăria asta nu rezistă neîncepută până a doua zi), tocmai pentru a lăsa aromele dulci şi amărui să se întrepătrundă bine...
Pohtă bună!
sper ca tzine o saptamana ...
RăspundețiȘtergere...
...
...
..:D
asta să crezi tu... când acasă se face aşa ceva, se instalează parola de acces la frigider:D
RăspundețiȘtergereşi o săptămână chiar că ar fi recordul la o porţie de tiramisu :))
nu-i bai, că mai facem unu pe săptămâna viitoare :D
Umm, bun, bun! Si eu vreau :D
RăspundețiȘtergereDan,arata bestial!
RăspundețiȘtergereDar cel mai bun tiramisu tot al meu sot il prepara :)
Ai un premiu aici: http://intarasoareluirasare.blogspot.com/